sunsetting
Mi sie podoba ten kebab kolo policji a jeszcze bardziej obsluga poniewaz jest on czynny do 21 a kiedy przyszlismy dokladnie za minute 21 obsluzono nas bardzo mile i elegancko wlasciciele padali z nog ale mimo to poswiecili nam czas a kupilismy tylko 3 kebeby gdzie zarobek by³ nie wielki
By³em, widzia³em, jad³em. Zgadzam siê z Nati.
By³am tam z Nati i a¿ mnie zatka³o. Mieli wszystko spakowane i specjalnie dla nas zrobili extra 3 kebaby po godzinach. Nie wiem czy kto¶ inny by siê tak po¶wiêci³. To naprawde mili ludzie.
Wszysko dlatrego ¿e w³a¶ciciel nie jest Polakiem. A za granicami naszego kraju wiedz± ¿e zyje siê dla klijenta a nie odwrotnie.
muszê odwiedziæ, zobaczyæ i posmakowaæ, a przyjdê o 20:55 :wink:
Balas, na wynos daj± ma³o... polecam na miejscu.
Sam fakt ze jak chcemy zjesc kolo baneksa to pani z kurczaka nigdy sie tak nie usmiecha nie ma tego klimatu jaki jest w kebabie i nie wiem czy kiedykolwiek ktos tak milo rozmawial w budce kolo baneksa
Jak by³em na degustacji w Kebabie, siedz±c sobie gawêdzili¶my ze znajomymi i wtran¿alali¶my zamówione przez nas dania. Podszed³ do nas w³a¶ciciel i zapyta³ siê jak smakuje, czy trza jako¶ doprawiæ. By³em pozytywnie zaskoczony taka dba³o¶ci± o klienta.
zareklamowali¶cie! przy najbli¿szej okazji idê do kebaba!
Jak by³em na degustacji w Kebabie, siedz±c sobie gawêdzili¶my ze znajomymi i wtran¿alali¶my zamówione przez nas dania. Podszed³ do nas w³a¶ciciel i zapyta³ siê jak smakuje, czy trza jako¶ doprawiæ. By³em pozytywnie zaskoczony taka dba³o¶ci± o klienta.
Czy¿by cud ? Wydawa³o mi siê ( tylko w snach .....) , ¿e tak powinno byæ , chyba polubiê Kebab..
A jak siê ³adnie kto¶ u¶miechnie- to nawet dostarcz± zamówienie do pracy, prawda Falco
Wszysko dlatrego ¿e w³a¶ciciel nie jest Polakiem. A za granicami naszego kraju wiedz± ¿e zyje siê dla klijenta a nie odwrotnie.
Hehe... To proponuje pojechac do dowolnego kraju zagranicznego jak np. UK, Irlandia, Francja czy Holandia i zobaczymy jak Turkowi bedzie zalezalo na kliencie...
Oczywiscie nie chodzi mi w tym miejscu o obrazanie Turkow tylko o to, ze oni zmonopolizowali punkty z kebabami podobnie z reszta jak w Polsce (np. w Krakowie).
Chwila watpliwosci nad podanym "posilkiem" i wylecisz z wyzwiskami na kopach placac wczesniej odpowiednik 25zl za kebabsztyk. Nie mowie, ze wszedzie tak jest ale w wiekszosci kebab-pointow i podobnych "za granica". W duzym miescie nikogo to nie obchodzi bo klient i tak zawsze przyjdzie... Jak nie ty to inny. Turystow nie brakuje. Co chwila mozna nowego frajera zlapac... Nieco inaczej jest w malych miastach jak Bystrzyca. Tutaj trzeba uwazac bo maly blad i trzeba zwijac interes.
A o jedzeniu na miejscu tez zazwyczaj mozesz zapomniec. Take-Away znaczy bierz i spie*** dziadu... Nikt po tobie nie ma zamiaru sprzatac jak upackasz wszystko majonezem. Wierz mi ze buda pod Banexem to nie jest szczyt marzen ale jadalem w gorszych miejscach niz to i to wlasnie zazwyczaj za granica...
Nie da ukryc sie ze jadalem rowniez w lepszych ale to off-topic.
Bylem, widzialem i degustowalem - wszystko co tu napisaliscie jest prawda. Szkoda, ze nie ma tu innych "cudzoziemskich" barow lub fast-foodow. We Wroclawiu "Petra", ktora nalezy do Egipcjanina zrobila prawdziwa furore. Ma juz 4 punkty sprzedazy w tym miescie i dalej sie rozwija. Przydal by sie tez jakis bar z chinszczyzna w Bystrzycy
Chwila watpliwosci nad podanym "posilkiem" i wylecisz z wyzwiskami na kopach placac wczesniej odpowiednik 25zl za kebabsztyk.
A o jedzeniu na miejscu tez zazwyczaj mozesz zapomniec. Take-Away znaczy bierz i spie*** dziadu...
LOL
a zastanowiles sie czmu tak jest???
w uk take-away placi mniejsze podatki niz knajpa z miejscami do siedzenia, dodatkowo otwiera sie zwykle po 17.00 i jedza tam glownie piajni wracajacy z pubow. Dlatego ze normalni ludzie ida sobie do restauracji.
A obsluga jest taka jak klienci - przystosowana do walki z pijakami
LOL
a zastanowiles sie czmu tak jest???
w uk take-away placi mniejsze podatki niz knajpa z miejscami do siedzenia, dodatkowo otwiera sie zwykle po 17.00 i jedza tam glownie piajni wracajacy z pubow. Dlatego ze normalni ludzie ida sobie do restauracji.
A obsluga jest taka jak klienci - przystosowana do walki z pijakami
Jasne, ze sie zastanowilem i zgadzam sie z Toba aczkolwiek nie jest to jedyny powod.
Moja odpowiedz dotyczyla jednak jakoby super-zagranicznej obslugi na "zachodzie" w takich punktach a jak widze sam wiesz, ze tak nie jest...
Ostatnio czêsto tam jestem, obs³uga bardzo mi³a a jedzenie smaczne. Zawsze gdy idê tam Pan co tam sprzedaje podaje mi rêkê pyta co tam s³ychac u mnie itp . Czas spêdza siê tam bardzo mi³o i przyjemnie. POLECAM!
Ostatnio mialem wreszcie okazje skosztowac kebabsztyk w tym miejscu. Ogolnie OK ale bez rewelacji. Cenowo tez. 8zl to jak w Krakowie czy we Wroclawiu. Wielkosciowo srednio. W smaku 4+ bywalo lepiej. Najbardziej nie podobalo mi sie to ze mieso bylo jedynie na wierzchu a nie ukladane warstwami na calej dlugosci kebaba. Przez co od polowy byly juz same warzywa... Szkoda takze ze nie ma do wyboru miesa z baraniny lub chociaz wolowiny. Jak dla mnie Kebab z kurczaka to porazka.
Podsumowujac. Jak dla mnie mozna wciagnac bo nie jest zle ale podniecac sie tez nie bede...
W koñcu wybra³em siê i ja , owszem obs³uga wporzo , ale jako¶æ/sk³ad wed³ug mojej oceny na 4 . Na dworcu PKP we Wrocku ( od strony PKS-u ) o wiele ciekawsza i bogatsza kompozycja miêsno/warzywna za t± sam± kasê..... , ale to¿ to " PROWINCJA " wiêc czepia³ siê nie bêdê :-)
A w którym miejscu znajduje siê owy kebab?
miedzy budynkiem dawnego kina a Szko³± ZSZ, bior±c pod uwagê cenê za ca³kiem niez³e jedzenie to wydaje mi siê i¿ ilo¶æ jest niewystarczaj±ca...
A w którym miejscu znajduje siê owy kebab?
Nieco ³atwiej :d Naprzeciwko postoju taksówek, na ulicy S³owackiego
Najatwiej: w miejscu, gdzie kiedy¶ sprzedawali najlepsze frytki w mie¶cie
Najatwiej: w miejscu, gdzie kiedy¶ sprzedawali najlepsze frytki w mie¶cie
Ale¶ wyt³umaczy³a hehehe, tam gdzie byly najlepsze frytki w miescie jest teraz sklep komputerowy a tam raczej kebaba nie dostaniesz
Hmm.... pamietam FRYTY z Okrzei ,Falco ma racje tam byle najlepsze frytki w B-cy
Proponuje podac pozycje GPS. Przeciez Bystrzyca taka wielka i tyle Kebab Barow ze nie sposob znalezc tego o ktorym mowa...
Druga sprawa to ze wlascicielem moze i jest Turek ale obsluguja Polacy z tego co widzialem.
ok, juz wszystko jasne.
Druga sprawa to ze wlascicielem moze i jest Turek ale obsluguja Polacy z tego co widzialem.
Dobrze widzia³es Uadrol, ale to tylko w zastêpstwie,zazwyczaj tylko w weekend, na codzieñ jest Turek
w tygodniu wygl±da to mniej wiêcej tak, ¿e typ, którego nazywacie Turek to spoko kole¶ i daje ca³kiem nie¼le po polsku. Uwa¿am ¿e na pewno lepiej ni¿ co poniektórzy " Polacy". Jedzenie jest ca³kiem niez³e, szczególnie polecam tzw. pizzê- kebab.
Dobra...niech bêdzie z tymi frytkami....ze wzglêdu na fakt, ¿e jestem towarem importowanym nie mia³am przyjemno¶ci spróbowania frytek z Okrzei i jedyne jakie pamiêtam w Bystrzycy znajdowa³y siê w³a¶nie ko³o szko³y
Po pierwsze owy turek ma polski paszport bo jego ¿ona jest polk±.Jak ide do niego to on traktuje klijenta jak dobrego znajomego a nie aby siê nachapaæ. W Kebab doner jaki ide zawsze dla sat³ych bywalców daje wieksz± porcje ostani zaproponowa³ mi herbate gratis. Polecam go. Jak mam i¶æ co¶ zje¶æ to w bystrzycy tylko u niego.
Po pierwsze owy turek ma polski paszport bo jego ¿ona jest polk±.
To znaczy, ze juz nie jest turkiem?
jest to Turek spolszczony
MOIM ZDANIEM LIPA CHOCIA¯ KOLEZKA JEST STA£Y M BYWALCEM I MU WIEKSZE PORCJE SERWUJ¡ ALE JAK TAM BY£EM TO JAK KTOS WCZESNIEJ WSPOMNIA£ DURZO WARZYW NA SPODZIE I MA£O MIECHA NA WIERZCHU
CODO TURKA TO SYMPATYCZNY CA£KIEM ZDJÊCIA MI NAWET POKAZYWA£ Z COSTA BRAWY GDZIE BY£ SZE£EM KUCHNI:)
Ostatnio mialem okazje zjesc Kebabsztyk jeszcze raz. Serwowal go tym razem sam wlasciciel rodem z Turcji. LIPA! Jak napisal kolega wyzej. 3/4 kapusty a miecha tyle co kot naplakal. W porownaniu do krakowskich czy wroclawskich kebabow ktore i tak nie sa jakies rewelacyjne za to kosztuja tyle samo to nawet nie powinno sie tego nazywac mini-kebabem...
Generalnie taki kebabsztyk powinien:
a) Kosztowac nie wiecej niz 5-6zl
b) byc 3-4 razy wiekszy
W przeciwnym razie uwazam to za lipe i na pewno wiecej nie bede sie czyms takim zywil.
Nie da sie jednak ukryc ze jest to mimo wszystko najlepszy kebab w miescie... Sami wiecie dlaczego.
JAKA¦ KONKURENCJA BY SIÊ PRZYDA£A...PEWNIE BY TO PODNIOS£O JAKO¦Æ US£UG A LKIJENCI Z PEWNO¦CI¡ BY SIÊ ZNALEZLI
Fakt.
Mia³em nadziejê, ¿e w lokalu by³ej Casablanki otworzy kto¶ prawdziwy punkt Kebaba ;-)
Niestety bêdzie tam miêsny ;( - kolejny spo¿ywczak na ulicy brudnych, ¶piewaj±cych, chodz±cych ostraszaczy nielicznych bystrzyckich turystów, z którymi SM nie umie sobie poradziæ.
POD URZEDEM CA£KIEM DOBRA LOKALIZACJA POZATYM PANI OD KURCZAKÓW KO£O PLUSA TE¯ SERWUJE KNYSZO KEBABA JAK DLA MNIE LEPSZY OD TEGO KO£O KINA (POD WZGLÊDEM JAKO¦Æ CENA ) NO I WIECEJ MIECHA JAD£EM SPORO KEBABÓW I MAM JEDEN ULUBIONY NO TYLKO ¯E MIESCI SIÊ W WIEDNIU
POZATYM PANI OD KURCZAKÓW KO£O PLUSA TE¯ SERWUJE KNYSZO KEBABA JAK DLA MNIE LEPSZY OD TEGO KO£O KINA
Az mnie cofne³o....raz zjad³em, my¶la³em, ze mi d...rozerwie.
Ale po którym knyszo-kebabie-podobnym? Tym od kurczakowej, czy od Turka?
JA TAM NIE NARZEKAM I NIE WIEM DLACZEGO ALE W CA£EJ KOTLINIE NIE MA ¯ADNEJ ORIENTALNEJ RESTAURACJI
Po tym czyms zwanym przez kurczakow± kebabem
uuu... moje wyrazy wspó³czucia Falco Ale klozet ca³y?
Nooo
OSTATNIO SAM ROBI£EM KEBABA BU£KI S¡ DO NABYCIA W NETTO MIESO PODOBNIE W PLUSIE RÓWNIE¯
MIESO PODOBNIE W PLUSIE RÓWNIE¯
Taaa z kurczaka.... Co to za kebab z kurczakiem? teraz "nasz" Turek wprowadzi³ typowe miecho pod kebab, baranina z wo³owina.
TAKI SUBSTYTUT KEBABA:) JAK SIE NIE MA CO SIE LUBI TO SIE LUBI CO SIE MA A CO S¡DZICIE O KEBABIE U ALEGO
Prawie taki sam jak u nas w Bycy
JA TAM WOLE DROBIOWEGO
A CO DO ALEGO KIEDY¦ BY£ LEPSZY JAK MIE¦CI£ SIE OBOK SZKO£Y CZESTO JAD£EM I DAWA£ RADE
Nied³ugo w K³odzku bedzie Mcdonald to bedzie wiecej orientalnych smaków
POWA¯NIE Z TY MCDONALDEM BO OSOBI¦CIE LUBIE BIGMAKI I SZEJKI
Powaznie,powaznie
A GDZIE MA SIÊ MIE¦CIÆ NIE WIESZ MO¯E NO BO KO£O GALERI TWIERDZA RACZEJ NIE ZRESZT¡ NIE WA¯NE ODBIEGAM OD TEMATU
W³asnie ko³o galeri "Twierdza II", juz zacze³a sie budowac
S£ABA TA LOKALIZACJA DOLEKO OD MIASTA A Z SAMEGO MCDRIVE NIE WY¯YJ¡
Eh to bedzie druga galeria, w tym kino z trzema salami, duzy sklep rtv agd itp itd
Tu masz fotke:
http://img16.imageshack.u...dzaklodzkoi.jpg
NO TO £ADNIE
Dobrze, ¿e dobudowuj± II czê¶æ.
Mo¿e tam przynajmniej bêdzie cokolwiek do zjedzenia.
Najbardziej w Galerii nr I irytuje mnie brak restauracji.
Jest tylko jaka¶ ¶mieszna kawa i ciastko plastikowe.
Kiedy Falco bêdzie mo¿na pojechaæ na jaki¶ dobry film do Galerii II?
Ciê¿ko mi powiedziec kiedy, wiem tylko,ze budowa juz sie rozpocze³a
Rozbudowa Twierdzy K³odzko
Data: 2009-10-12
Rank Progress SA kontynuuje prace zwi±zane z rozbudow± CH Twierdza K³odzko w K³odzku. Inwestor zg³osi³ rozpoczêcie prac nie wymagaj±cych pozwolenia na budowê. Legnicka spó³ka przygotowuje plac budowy: organizuje roboty zwi±zane z przy³±czami do sieci i niwelacj± terenu. Centrum Handlowe Twierdza K³odzko dzia³a od 4 kwietnia br. Druga czê¶æ, o powierzchni handlowej przekraczaj±cej 10 000 m2, pomie¶ci nowoczesne wielosalowe kino. Przestrzeñ przed wej¶ciem do sal kinowych zostanie przeznaczona na food court. W my¶l podpisanych umów, drug± czê¶ci centrum zajmie miêdzy innymi salon z bran¿y RTV/AGD Media Expert oraz salon z artyku³ami wyposa¿enia wnêtrz sieci Jysk. Dla klientów planowana jest budowa parkingu na 420 miejsc. Autorem projektu jest Studio Architektoniczne Ozone z Wroc³awia. Warto¶æ inwestycji wynosi 30 mln z³. Generalnym wykonawc± jest firma Erbud SA. Inwestor planuje otwarcie galerii w 2010 roku. W dzia³aj±cym w K³odzku centrum handlowym znajduje siê prawie 50 sklepów znanych sieci handlowych, miêdzy innymi Rossmann oraz supermarket spo¿ywczy Carrefour i hipermarket z materia³ami budowlanymi i wyposa¿enia wnêtrz Leroy Merlin. CH Twierdza K³odzko o powierzchni ponad 21 tysiêcy m2 wybudowane kosztem 85 milionów z³otych sta³o siê ulubionym miejscem spotkañ i zakupów mieszkañców Kotliny K³odzkiej. Od wiosny Twierdzê K³odzko odwiedzi³o prawie pó³tora miliona klientów.
¬ród³o: Rank Progress SA
ja mama takie info, ¿e pomiêdzy 5-20 czerwca 2010 ma byæ otwarcie. Sk±d, ano od cz³owieka, który przy nowej galerii bêdzie mia³ park zabaw dla dzieci z dmuchanymi zabawkami, a podpisa³ umowê w³a¶nie tak±, ¿e w tych dniach powinno wszystko ruszyæ.
Te¿ s³ysza³am takie pog³oski, ¿e w po³owie czerwca, ale nie by³o to na tyle wiarygodne ¼ród³o, ¿eby siê na nie powo³ywaæ
najlepsze kurczaki s± w k.f.c. ul ko¶cielna
a turek jest mocny serwuje placki swojego wyrobu z dodatkami +kawa lub herbata gratis oczywi¶cie po turecku mocny akcent je¿eli przetrzyma zimê
Leski edytuj posty a nie piszesz jeden pod drugim!:!:
przepraszam ju¿ nie bêdê.
odbiegacie od tematu co rozbudowa twierdzy K³odzko ma wspólnego z kebabem :lol:
no wlasnie nic chyba ze w twierdzu bedzie mial konkurencje
no wlasnie nic chyba ze w twierdzu bedzie mial konkurencje
Tak otworz± w "Twierdzy" i "nasz" turek pojdzie z torebami, tak samo jak Ali z K³odzka poszed³ z torbami po otwarciu budki z kebabem w Bystrzycy....
Prosba Nati do Ciebie, zanim cos napiszesz pomysl 3 razy, prooosze....
Eeee tam Falco, czepiasz siê , przynajmniej czytaj±c to co pisze Nati zawsze trzeba siê kilka razy zastanowiæ o co tak naprawdê chodzi i humor mo¿na sobie poprawiæ.
*w sprawie konkursu z proponowanego przez M³odego nominuje post Nati, dotycz±cy pachn±cego cygana na kursie prawo jazdy
*w sprawie konkursu z proponowanego przez M³odego nominuje post Nati, dotycz±cy pachn±cego cygana na kursie prawo jazdy
Bêdzie faworytk±
no chyba,¿e nasz turek pomy¶li,¿eby otworzyæ w twierdzy
Chcia³, ale koszty go zszokowa³y
Zjad³bym kebaba )
a ja nie :lol:
Zjad³bym kebaba )
Rumcajs wez dwa, zjemy razem w pieknych okolicznosciach naszego Rynku
¿yczê samcznego :wink:
Narazie nie ma do czego ale dziêki
jak juz bêdzie do czego
Falco, wiecznie g³odny- powiniene¶ wykupiæ posi³ki abonamentowe u pana Turka , swoj± drog± te¿ zg³odnia³am, ale pewnie w moj± stronê nikt siê nie wybiera.....ehhhh
Mozesz zawsze sie w moja wybrac
i jak tam smakowa³y kebabiki????????????????
Nie smakowa³y, bo nie by³o chetnych by mi podrzucic
a nie mog³e¶ siê wybraæ sam?
No niestety nie
A ja pojecha³em wtedy na kebaba i zaserwowa³ mi kucharz specjalno¶æ zak³adu - czyli tureckie kotlety mielone z ry¿em po turecku, specjalnym tureckim nale¶nikiem, surówk± i znaczn± ilo¶ci± sosu czosnkowego.
Smakowa³o rewelacyjnie i zadzia³a³o leczniczo na mój ¿o³±dek, bo dwa dni wcze¶niej przechodzi³em grypê ¿o³±dkow±.
Polecam wszystkim!
No proszê Rumcajs masz chody u pana Turka, ale mog³e¶ siê wykazaæ odrobin± mi³osierdzia i nakarmiæ g³odnego Falco
No w³asnie.....
I tak d³ugo ci±gnie, tylko klientów jest ma³o Pan turek sie martwi ze biznes upadnie
Nati, czy to zazdro¶æ czy co¶ innego. Bo widzê, ¿e jeste¶ dziwnie uprzedzona do pana Turka, zreszt± nie tylko. Wszystkim przedsiêbiorcom w Bystrzycy ¿yczysz bankructwa czy tylko wybranym?? Moim zdaniem jak na bystrzyckie warunki to kebab prosperuje ca³kiem nie¼le, bior±c pod uwagê, ¿e 3 na 5 osób w Bystrzycy to malkontenci i maruderzy, których ulubionym zajêciem jest narzekanie.
Moze Nati jest skinhedk± Jak nie Cyganów sie czepi,to teraz "naszego" Turka, a¿ strach pomyslec jakby mieszkali u nas Chiñczycy,Czarnoskórzy itp itd
Bardzo sobie ceniê nasz kebab punkt w Bystrzycy.
Jest to jaka¶ odskocznia od pizzy i co¶ tam, co¶ tam.
Rumcajs to trzeba jak najczesciej go odwiedzac, bo Nati mu wieszczy szybki koniec...
Sally wiesz zauwaz iz to ja za³ozy³am ten temat i bardzo sobie chwali³am Pana Turka który ma na imiê Hakan czesto go odwiedzam i akurat mówi³ mi ¿e siê martwi bo ludzi nie ma, i nie zycze mu konca tylko podkreslam ze i tak d³ugo ciagnie a to dzieki w³asnie Turkowi bo jest bardzo mi³y i potrafi przyciagnac klientów. Zanim mnie zle ocenisz i w ogole sie wypowiesz to przeczytaj moze wczesniejszy post a nie robisz z ig³y wid³y. Ostatnio nawet siedzia³am z CariRally i Hakanem i zastanawialismy sie nad wprowadzeniem goracej czekolady zim± zeby cos poprawic, cos zmienic....
A zdjecie wklei³am w³asnie dla mini reklamy aby ci którzy nie wiedza nie widzieli lokalizacji mogli sobie przykukac
Ciesz siê Nati, ¿e siê wyja¶ni³o
Do zobaczenia na czym¶ dobrym.
Dowiedzia³em siê, ¿e w wakacje bêdzie tam tak¿e piwo
Z pewno¶ci± przyci±gnie to amatorów kebaba popijanego ;-)
wystarczy ze zaczn± ludzie dokladnie czytac bo jak bym napisala ze "ZAd³ugo" ciagnie to co innego... Hakan to bardzo mi³y facet na prawde i jak tylko bedzie potrzebowal pomocy jakiejs od nas to z pewnoscia t± pomoc otrzyma, co do piwa to fajnie juz cos nowego, z pewnoscia nie raz sie spotkamy bo bardzo lubie tortille na ostro i ta pyszna turecka herbate, a propo piwa jeszce Rumcajsie czy to nie bedzie oby mala konkurencja dla ogrodu piwnego bo tam maja tylko zapiekanki pozdrawiam
Nie mogê siê ju¿ doczekaæ realizacji planu rewitalizacji, bo na szczê¶cie dla miasta nie ma w nim takich dziwol±gów jak kurnik i dziwne "ogródki" piwne
(patrz ni¿ej)
Sekret jest w porz±dku. Kurnik nie.
Przepraszam Nati je¶li ciê urazi³am, widocznie ¼le zrozumia³am to co napisa³a¶. Wide³ ¿adnych nie robiê- a ju¿ na pewno nie z ig³y. Mo¿e po prostu czasem te¿ warto zastanowiæ siê co siê napisa³o, zanim kliknie siê wy¶lij. Nie bêdzie wtedy w±tpliwo¶ci, ¿e kto¶ co¶ ¼le zrozumie.
W sprawie Rewitalizacji- faktycznie plan ambitny i osobi¶cie trzymam kciuki za jego powodzenie
No pieknie to wyglada ale czy realne czy bed± pieniadze na takie realizacje ???? Hm.... pieknie by by³o ale co z tego skoro wszystko zawsze jest zniszczone a elewacja malowana sprayem.... Spoko Sally ale przyznam ze jednak lekka zlosc we mnie wezbra³a
Co moge powiedziec o Bystrzycy to na pewno brakuje tam "fast foodow". Z postow na forum mozna wywnioskowac, ze kazdy zachwyca sie zapiekankami z kurnika czy tureckim kebabsztykiem... Wieczorami w weekendy Bliska nie wyrabia sie z zamowieniami na hot dogi. Trzeba wczesniej dokonywac rezerwacji telefonicznie: 074 811 40 12...
Jest popyt na tego typu jedzenie bo jest tanie i nie trzeba czekac dlugo... Z reszta przyczyny popularnosci "zapiekanek" itp kazdy zna.
Jeden kebabsztyk w Bystrzycy + zapiekanka i hot dog to troche za malo.
Sa, Falco pisales nieraz ze bys cos zjadl ale do Antalya za daleko.
Uwazam ze malych lokali gastronomicznych nawet w formie przyczepy serwujacych hamboszczaki z okienka powinno byc wiecej w bystrzycy. Na osiedlu nie ma ani jednego.
A jako kultowy bystrzycki snack proponuje "Double schabowy z salata w bulce" w cenie nie wyzszej niz chicken doner w pseudo "pita" ciescie ze slodka papryka (?!).
Nie mogê siê ju¿ doczekaæ realizacji planu rewitalizacji, bo na szczê¶cie dla miasta nie ma w nim takich dziwol±gów jak kurnik i dziwne "ogródki" piwne
(patrz ni¿ej)
Sekret jest w porz±dku. Kurnik nie. Rumcajs a co ma rewitalizacja do biednego turka pozdro ziom
Fajnie jak by teren sty³u budki zrobiætaki wiekszy ogród os³oniety od ulicy
Fajnie jak by teren sty³u budki zrobiætaki wiekszy ogród os³oniety od ulicy
Dobre